top of page
 • Skribentens bildMalin

Wedding cake, we crave one don't we

Uppdaterat: 27 jan. 2023

När det kommer till att planera din stora dag så kan man inte bortse från bröllopstårtan! Det är inte bara en läcker njutning för dina gäster, utan den fungerar också som ett vackert mittpunkt som kan lägga till mycket charm till ditt bröllop eller som överraskningsmoment till minglet. Men visste du att din bröllopstårta också perfekt kan komplettera ditt bröllopstema, färger och till och med spegla dina personligheter, hobbyer och intressen?
Mitt största tips är att ha tårtan på minglet istället för efter en lång middag, på minglet är alla super sugna på något sött och tårta passar utmärkt till bubbel, och som fotograf får jag helt fantastiska bilder när tårtan skärs på minglet, vart enda smula kommer mumsas upp, jag lovar
Såklart du gjorde och här kommer tips och råd på vägen. Bröllopstårtor har varit en traditionell mittpunkt på bröllop i århundraden, med anor från antikens Rom där ett bröd bröts över brudens huvud som en symbol för fertilitet och lycka. Brödet delades sedan ut till gästerna som en symbol för delning och enighet. Med tiden utvecklades brödet till en tårta, och brytningen av brödet ersattes av skärningen av tårtan. Bröllopstårtan kan anpassas på olika sätt för att matcha bröllopets tema och färger, vilket gör den till en meningsfull och personlig del av firandet. Du kan skräddarsy din bröllopstårta genom att:
 • Tårtdesign: Inkluderar element från bröllopsinbjudningar eller dekor

 • Tårtform: Återspeglar bröllopets tema

 • Tårtfärger: Matchar bröllopets färgschema

 • Cake Topper: Matcha bröllopets tema eller färger eller till och med spegla parets personligheter, hobbyer och intressen.

 • Cake Wrapper: Matchar bröllopets tema och färgschema

 • Tårtställ: Matchar bröllopets tema och färgschema

Dessutom kan valet av tårtdesign och blomsterarrangemang samverka för att skapa en sammanhållen och visuellt tilltalande estetik för bröllopet, som återspeglar temat, färgschemat och evenemangets övergripande stil. Här kommer mer förslag:

 • Inkorporera blommor: Tårtdesignen kan innehålla blommor som används i bröllopets blomsterarrangemang. Tårtan kan till exempel dekoreras med sockerblommor som matchar de riktiga blommorna som används i buketterna och mittpunkten.

 • Färgschema: Tårtdesignen kan matcha färgschemat för blomsterarrangemangen. Till exempel, om bröllopet har ett blått och vitt färgschema, kan tårtan dekoreras i dessa färger och ha sockerblommor i blått och vitt.

 • Tema: Tårtdesignen kan spegla bröllopets övergripande tema, och detta kan relateras till blomsterarrangemangen. Om bröllopet till exempel har trädgårdstema kan tårtan dekoreras med sockerblommor och grönska som speglar temat, och blomsterarrangemangen kan också innehålla mycket grönska och blommor på samma sätt.

 • Matchande detaljer: Tårtdesignen kan också ha detaljer som matchar blomsterarrangemangen. Till exempel, om bröllopet innehåller mycket spets och pärlor, kan tårtan dekoreras med spets och pärlor för att matcha blomsterarrangemangen.

 • Kombination: Tårtdesignen och blomsterarrangemangen kan kombineras på ett unikt sätt, tårtan kan dekoreras med sockerblommor som matchar de riktiga blommorna som används i buketterna, och blomsterarrangemangen kan placeras på bordet bredvid tårtan för att skapa en sammanhållen look.

Sammantaget, var inte rädd för att tänka utanför ramarna och leka med olika idéer. Bröllopstårtan är en viktig del av firandet och du förtjänar en tårta som är precis lika speciell som du är. Så tveka inte att få det att matcha ditt tema, färger, personlighet och den övergripande stilen på ditt bröllop, det kommer att bli ett vackert, läckert och meningsfullt tillskott till din stora dag.


Här finner ni en tårtkreatör av rang


Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page